Ga naar de inhoud

Katalysator van opschaling: STZ InnovatieHub

Met trots kondigen we aan dat STZ een subsidie van ZonMw heeft ontvangen voor de oprichting van de STZ InnovatieHub. Deze hub is erop gericht om de opschaling van innovaties die bijdragen aan passende zorg te versnellen.

Bij STZ hebben we jarenlange expertise opgebouwd in sociale, digitale en procesinnovaties binnen ziekenhuizen. Desondanks blijft het een uitdaging om deze innovaties, over de muren van individuele ziekenhuizen heen, op te schalen. Met trots kondigen we aan dat STZ een subsidie van ZonMw heeft ontvangen voor de oprichting van de STZ InnovatieHub. Deze hub is erop gericht om de opschaling van innovaties die bijdragen aan passende zorg te versnellen.

Wat de STZ InnovatieHub biedt

De STZ InnovatieHub biedt een scala aan ondersteunende diensten om kennisdeling en implementatie van innovaties te bevorderen:

  • Kennisdeling ondersteunen: Via een digitaal kennisloket stimuleren we de uitwisseling van bewezen effectieve innovaties binnen het STZ-netwerk en ontwikkelen we standaarddocumentatie voor projecten.
  • Vertaalondersteuning: We helpen STZ-leden om projectplannen van andere ziekenhuizen aan te passen aan hun eigen context.
  • Herbruikbare trainingen en workshops: In de InnovatieHub zijn herbruikbare trainingen en workshops beschikbaar in de vorm van webinars.

Door kennis te uniformeren en centraliseren, stroomlijnen we informatiestromen tussen ziekenhuizen binnen ons netwerk. De InnovatieHub bespaart tijd en geld, en fungeert als katalysator voor kennisdeling en implementatie van innovaties. Dit is cruciaal voor de transformatie naar meer doelmatige en passende zorg.

Tijdlijn 

We werken de komende tijd hard aan de realisatie van de InnovatieHub. Vanaf 2025 hopen we de eerste innovaties te presenteren en tegen juli 2026 verwachten we dat meerdere innovaties succesvol zijn opgeschaald via de InnovatieHub. Samen versnellen we het opschalen innovaties voor passende zorg en creëren we een duurzame impact!

Vacatures

Om ons projectteam voor de InnovatieHub te versterken, zijn we op zoek naar een projectleider en een communicatie-adviseur. Meer informatie over deze vacatures is te vinden via de onderstaande link. Ben jij geïnteresseerd of ken je iemand die perfect zou passen? Laat het ons weten!

 

https://www.stz.nl/over-ons/team-stz/team-stz-vacatures/

Het laatste nieuws

STZ.nl & interactieve platform MijnSTZ live!

Vanaf vandaag zijn onze gloednieuwe website en het vernieuwde platform MijnSTZ live.

Data-infrastructuur als sleutel tot toekomstbestendige zorg in STZ-ziekenhuizen

Programmamanager data en innovatie bij STZ, Valérie Swagemakers: "Het is cruciaal voor STZ-ziekenhuizen om zich te verbinden met de data-infrastructuren die nu worden gebouwd."

Tweede tussenevaluatie TOVER toont opnieuw grote meerwaarde TZO-projecten aan

Het TOVER-project (TOpzorg VERzilveren) is een evaluatieonderzoek gericht op de toekomst van topspecialistische zorg en onderzoek in niet-universitaire medische centra (niet-umc’s).