Ga naar de inhoud

Tweede tussenevaluatie TOVER toont opnieuw grote meerwaarde TZO-projecten aan

Het TOVER-project (TOpzorg VERzilveren) is een evaluatieonderzoek gericht op de toekomst van topspecialistische zorg en onderzoek in niet-universitaire medische centra (niet-umc’s). De maatschappelijke meerwaarde van topspecialistisch onderzoek in niet-universitaire medische centra is inmiddels vastgesteld.

Verbetering zorgkwaliteit

Het project TOVER heeft als centrale vraagstelling: ‘Hoe kan, binnen de kaders van het huidige stelsel, de combinatie van topspecialistische zorg met toegepast wetenschappelijk onderzoek en onderzoek en onderwijs duurzaam worden georganiseerd en structureel bekostigd worden na afronding van het TZO-programma?’ Een zeer relevante vraag want uit het rapport blijkt immers het grote belang van de maatschappelijke meerwaarde van de TZO-projecten op verschillende gebieden, zoals de wetenschappelijke productie, verbetering van zorgkwaliteit en het vergroten van de capaciteit om complexe zorg te leveren.

Proces

In juli is de tweede tussenevaluatie TOVER gepubliceerd. In de tussenrapportage zijn de resultaten van werkpakket 5 verankerd. De eindrapportage wordt eind dit jaar verwacht. Het onderzoek wordt in opdracht van ZonMW uitgevoerd door onderzoekers van Radboud Universiteit /  IQ Health science department.

De 2e tussenrapportage is door de onderzoekers aangeboden aan ZonMW en zal worden besproken met VWS. NVZ is contactpersoon voor ZonMW.  STZ- en de TZO-projectleiders (van drie STZ-ziekenhuizen) zijn nauw betrokken. Meer weten? Neem dan contact op met Ilon Metaal, bestuurssecretaris STZ.

Het laatste nieuws

STZ.nl & interactieve platform MijnSTZ live!

Vanaf vandaag zijn onze gloednieuwe website en het vernieuwde platform MijnSTZ live.

Data-infrastructuur als sleutel tot toekomstbestendige zorg in STZ-ziekenhuizen

Programmamanager data en innovatie bij STZ, Valérie Swagemakers: "Het is cruciaal voor STZ-ziekenhuizen om zich te verbinden met de data-infrastructuren die nu worden gebouwd."

Katalysator van opschaling: STZ InnovatieHub

Bij STZ hebben we jarenlange expertise opgebouwd in sociale, digitale en procesinnovaties binnen ziekenhuizen. Desondanks blijft het een uitdaging om deze innovaties, over de muren van individuele...